از آنجایی که داینامیک آیلند سال گذشته تنها به گوشیهای آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس محدود شده بود، تعداد کمی از توسعهدهندگان از آن بهطور مناسب استفاده کرده بودند اما حالا با اضافه شدن آن به تمامی نسخههای آیفون ۱۵، انتظار میرود که شاهد استفادهی خلاقانه از آن در اپلیکیشنهای بیشتری باشیم.
دوربین
بدون شک آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس برای افرادی که هر سال منتظر تغییراتی چشمگیر در گوشیهای اپل بوده و یا امیدوار بودهاند که این دو گوشی به بهترین دوربین موجود و قدرتمندترین پردازندهی بازار مجهز شوند، گزینههای مناسبی به حساب نمیآیند. در عوض، آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس (اگر به دنبال نمایشگر بزرگتر هستید) به آن دسته از کاربرانی پیشنهاد میشود که هنوز از گوشیهایی مانند آیفون ۱۲ یا ۱۱ استفاده میکنند و یا برای اولین بار است که قصد خرید گوشی هوشمند دارند.
بدون شک یکی از مهمترین ویژگیهای جدید سری آیفون ۱۵ استفادهی این گوشیها از درگاه USB-C به جای لایتنینگ برای شارژ و انتقال دادههاست. هرچند که این ویژگی سالهاست در گوشیهای اندرویدی وجود دارد اما به هر حال، اضافه شدن آن به گوشیهای آیفون نکتهی مثبتی محسوب میشود. حالا تمامی کابلهای لایتنینگ شما بیاستفاده شده و همچنین نیازی به حمل چندین کابل برای شارژ آیفون، آیپد، لپ تاپ و دیگر وسایلتان نخواهید داشت.
احتمالاً شما هم با گوشیهای آیفون ۵ و آیفون ۱۵ پلاس آشنایی نسبی دارید. این دو گوشی همانند آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس بسیاری از ویژگیهای نسخههای پروی سال قبل را ارائه میدهند. از این رو حالا شاهد استفادهی اپل از حفرهی داینامیک آیلند به جای ناچ، دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و پردازندهی A16 بایونیک در این گوشیها هستیم. مهمترین ویژگی جدید این گوشیها نیز درگاه USB-C آنهاست که جایگزین درگاه لایتنینگ سری قبلی شده است.
همانطور که پیشتر نیز گفته شد، هر دو گوشی آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس به حفرهی داینامیک آیلند مجهز شدهاند که عملکرد آن دقیقاً مشابه نسخههای پروی آیفون ۱۴ است. اپل از این بخش برای نمایش اطلاعاتی مانند وضعیت اتصال هدفون بلوتوث، جزئیات موزیک در حال پخش و هشدارهای حسگر تشخیص چهرهی فیس آیدی (FaceID) استفاده کرده است. بهطور کلی، داینامیک آیلند اطلاعات خوبی را در دسترس کاربران قرار داده و باعث شده تا بخشی از گوشی که زیاد مورد توجه کاربران قرار نمیگیرد، پویایی زیادی داشته باشد.
گوشیهای هوشمند نیز تا حد زیادی وضعیت مشابهی دارند. این محصولات برای بسیاری از افراد خرید مهم و هیجانانگیزی به حساب میآیند اما پس از چند وقت، این حس از بین خواهد رفت و شما گوشی را تنها به عنوان وسیلهای ضروری برای ارتباط با دوستان و آشنایان، تفریح و یا کار در نظر خواهید گرفت.
یکی از نکات مثبت آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس وزن کم آنهاست. اگر به خاطر داشته باشید، آیفون ۱۳ پرو به اندازهی آجر سنگین بود اما خوشبختانه دو گوشی جدید اپل از این نظر قابل تحملتر میباشند. آیفون ۱۵ پلاس، علیرغم صفحهنمایش بزرگتر خود، ۲۰۱ گرم وزن دارد که یک گرم سبکتر از آیفون ۱۳ پرو است و آیفون ۱۵ نیز ۱۷۱ گرم (حدود ۲۳ گرم سبکتر از آیفون ۱۱) میباشد. از آنجایی که اپل دیگر گوشیهای سری آیفون مینی را تولید نمیکند، اگر قصد خرید یک گوشی مدرن کوچک و سبک را دارید، آیفون ۱۵ بهترین گزینه برایتان خواهد بود.
یکی از مهمترین پیشرفتهای آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس در بخش دوربین، اضافه شدن قابلیت ثبت تصاویر پرتره بدون نیاز به استفاده از حالت پرترهی اختصاصی از اپلیکیشن دوربین است. هر زمان که دوربین گوشی، انسان یا حیوانی را تشخیص بدهد و یا از آن خواسته شود تا روی نقطهای تمرکز کند، دوربین اطلاعات عمق تصویر را ذخیره میکند تا بعداً بتوان در اپلیکیشن دوربین برای تبدیل عکس به تصویر پرتره از آن استفاده کرد. شما میتوانید با لمس علامت f در بخش پایین سمت چپ منظرهیاب گوشی، تصویر پرتره را پیش از ثبت آن مشاهده کنید. این کار باعث میشود تا روی ثبت تصاویر تمرکز کنید و نیازی به انتخاب حالتهای مختلف نداشته باشید.
آخرین موردی که در هر دو گوشی آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۵ وجود دارد، پردازندهی A16 بایونیک است که دارای ۶ هستهی مرکزی، ۵ هستهی گرافیکی و موتور عصبی ۱۶ هستهای میباشد. این پردازنده فوقالعاده قدرتمند بوده و در تمام شرایط، از جمله هنگام اجرای بازی، مولتیتسکینگ، عکاسی و فیلمبرداری، عملکرد فوقالعادهای را ارائه میدهد. انتظار میرود که این پردازنده، علیرغم عرضهی A17، تا چند سال آینده در محصولات اپل مورد استفاده قرار بگیرد.
آیفون ۱۵ در سه نسخهی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی به بازار عرضه شده و برای افرادی که از گوشیهای ۶۴ گیگابایتی قبلی اپل استفاده میکنند، دست کم تا دو برابر حافظهی داخلی بیشتری را ارائه میدهد. اپل همچنین در این گوشی از تراشهی باند فوق عریض (UWB) استفاده کرده که با ساعتهای هوشمند اپل واچ سری ۹ و اپل واچ اولترا ۲ هماهنگ بوده و بهطور بهتری از قابلیت فایند مای (Find My) پشتیبانی میکند.
در نهایت، فیلمبرداری در آیفون ۱۵ تغییر خاصی نسبت به قبل نداشته و شما همانند گذشته میتوانید ویدیوهایی با وضوح ۴K و نرخ ۶۰ فریم (با فعال بودن HDR و فناوری صوتی دالبی اتموس) را با استفاده از آن ضبط کنید. با این وجود، کاربران حالا میتوانند از قابلیت زوم ۲x هنگام فیلمبرداری نیز استفاده کنند. حالت سینماتیک آیفون ۱۵ نیز امکان فیلمبرداری ۴K در ۳۰ فریم با زوم ۳x را فراهم میکند.
مطالب مرتبط:
عملکرد
آیفون ۱۵ از نظر طراحی کلی، تقاوت خاصی با گوشیهایی که بعد آیفون ۱۲ به بازار عرضه شدند نداشته و کماکان پنل پشتی شیشهای و فریم کناری آلومینیومی در طراحی آن به چشم میخورد. با این حال، اپل تغییرات کوچکی را در این نسخه به وجود آورده است. برای مثال، لبههای فریم کناری گوشی کمی منحنی بوده و پنل پشتی آن نیز برخلاف گذشته دیگر براق نبوده و حالتی مات دارد. از این رو میتوان گفت که سری آیفون ۱۵ نسبت به گوشیهای قبلی اپل، خوشدستترند.
اگر شما هم قصد دارید از گوشی خود برای برقراری ارتباط، تفریح، گشت و گذار در فضای مجازی، عکاسی و تمام کارهای دیگری که برای انجام آنها در زندگی مدرن به گوشی هوشمند نیاز است، استفاده کنید اما به دنبال خرید گرانترین دستگاه موجود در بازار نیستید، آیفون ۱۵ یا آیفون ۱۵ پلاس گزینهی مناسبی برایتان خواهد بود.
اگر برای شما عمر باتری از سایر مشخصات مهمتر است، پیشنهاد میشود که به سراغ آیفون ۱۵ پلاس بروید چرا که باتری بزرگتر این گوشی، ظرفیت بیشتری داشته و حتی پس با استفادهی سنگین نیز تا بیش از یک روز دوام میآورد. در واقع عمر باتری این گوشی با استفادهی معمولی به دو روز نیز میرسد. نسخهی پایهی آیفون ۱۵ نیز به راحتی تا یک روز شارژ نگه میدارد اما باتری آن پیش از رسیدن به روز دوم بهطور کامل خالی میشود.
جمعبندی
گوشیهای آیفون ۱۵ و آیفون ۱۵ پلاس همانند خودروهای هوندا CR-V یا تویوتا RAV4، بهترین گوشیهای موجود در بازار نیستند. این گوشیها نه از قدرتمندترین تراشهی موجود استفاده میکنند، نه طراحی چشمگیر و خلاقانهای دارند و نه گرانترین گوشیهای بازار هستند اما با این وجود، عملکرد خوب آنها در تمامی بخشها به این معناست که شما با خرید آنها تا سه یا چهار سال آینده به گوشی دیگری نیاز نخواهید داشت.
نکات مثبت:
- خوشدستتر از قبل (بدون کاور)
- عملکرد عالی
- قابلیتهای جذاب و مفید داینامیک آیلند
- درگاه USB-C
نکات منفی:
- عدم پشتیبانی نمایشگر از نرخ تازهسازی بالا و قابلیت نمایشگر همیشه روشن
- سرعت پایین درگاه USB-C برای انتقال داده
- دوربین فوق عریض تکراری
- نبود دوربین تلهفوتو