
بروزرسانی: 31 خرداد 1404
بهترین فیلم های سوررئالیستی که می توان چندین بار تماشا کرد
فیلم «جاده مالهالند» ساخته دیوید لینچ بسیار عجیب وغریب است. این فیلم درباره رؤیای آمریکایی و فشارهای داشتن و حفظ ظاهری متفاوت در زندگی روزمره است و نمایشی باشکوه از خلاقیت بسیار زیاد به شمار می رود که کارگردان توانسته آن ها را در این اثر بگنجاند.
فیلم دیگری که به نویسندگی استادانه چارلی کافمن بوده، فیلم «درخشش ابدی یک ذهن پاک» است که سکان کارگردانی آن را میشل گوندری در دست داشته است. این اثر سینمایی رویکردی علمی تخیلی شگفت انگیزی را نسبت به ژانر درام و عاشقانه در پیش می گیرد، رویکردی که ذهن بیننده را به چالش می کشاند. این اثر در به تصویر کشیدن عشق و عاشقی به شدت خام و واقع گرایانه است و در عین حال نیز توانسته احساس امید و همچنین تلخ و شیرین ترین لذت را در بیننده ها ایجاد کند.
فیلم «درخشش ابدی یک ذهن پاک» با فیلم نامه حساس چارلی کافمن، کارگردانی هوشمندانه میشل گوندری و همچنین نقش آفرینی درخشان و برجسته کیت وینسلت و جیم کری، قادر است تا قلب حتی بدبین ترین بینندگان را گرم کند و همین نیز باعث می شود تا بتوان چندین و چند بار به تماشای این اثر زیبا نشست و از آن لذت برد.
۲. انیمه شهر اشباح (Spirited Away) – محصول سال ۲۰۰۱

چارلی کافمن و اسپایک جونز با داشتن یک مفهوم داستانی بسیار اورجینال و همچنین مجموعه ای از منابع سوررئالیستی برای به اجرا گذاشتن این مفهوم داستانی، توانستند داستانی را خلق کنند که به همان اندازه که سرگرم کننده و خنده دار است، عمیق و تفکربرانگیز به شمار می رود. این ویژگی ها به زیبایی با هم ترکیب می شوند تا فیلم «جان مالکوویچ بودن» را به اثری لذت بخش تبدیل کنند که می توان از تماشای آن لذت برد و بارها و بارها به تماشای آن نشست.
۳. فیلم درخشش ابدی یک ذهن پاک (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) – محصول سال ۲۰۰۴

با اینکه همانند دیگر آثار کارنامه هنری تارکوفسکی، سرعت داستانی این اثر سینمایی نیز از عمد به این شکل تنظیم شده است اما باید گفت که جذابیت هیپنوتیزم کننده و خاصی در روند آرام فیلم «استاکر» وجود دارد که باعث می شود تا تماشای مجدد آن همچنان جالب و جذاب باشد. این اثر سینمایی سرشار از مضامین جالب و جذابی پیرامون موضوعاتی همچون ایمان و امید است و بار هر مرتبه تماشای آن می توان چیز جدیدی را از آن متوجه شد.
۹. فیلم کوه مقدس (The Holy Mountain) – محصول سال ۱۹۷۳

منبع: کولایدر
منبع: https://gamefa.com/979322/most-rewatchable-surrealist-movies/
فیلم «کله پاک کن» یک دستاورد چشمگیر و برجسته در دنیای سینما به شمار می رود و از آنجا که اولین اثر دیوید لینچ در دنیای سینما است، چشمگیرتر و شگفت انگیزتر نیز محسوب می شود. این اثر به خوبی کیفیت این فیلمساز را نمایان می کند، فیلمسازی که به راحتی در زمره مهم ترین فیلمسازان سوررئالیستی دوران مدرن جای می گیرد.
بیننده\u200e ها به هنگام تماشای این اثر باید صبر به خرج بدهند. بخش اول فیلم ممکن است در ابتدا همانند یک فیلم درجه دو ناخوشایند به نظر برسد اما اگر صبر پیشه کنید، در ادامه فیلم شاهد یک اکت بسیار تأمل برانگیز و احساسی خواهید بود که در آن، تمام قطعه های پازل کنار یکدیگر قرار می گیرند و همین نیز باعث می شود تا بارها و بارها از تماشای این اثر سینمایی لذت برد.
۵. فیلم همه چیز همه جا به یکباره (Everything Everywhere All At Once) – محصول سال ۲۰۲۲

سکان کارگردانی فیلم «مانتی پایتون و جام مقدس» را تری جونز و تری گیلیام در دست داشتند و این اثر موفق شد تا جوک\u200e های برجسته و بامزه، تفسیرهای اجتماعی هوشمندانه و همچنین مقدار مناسب و خوبی از سوررئالیسم را درون داستان خنده دار و با بودجه اندک خودش بگنجاند. این فیلم از آن دسته آثاری است که شما هرگز از تماشای آن خسته نمی شوید.
سینمای سوررئالیستی تاریخچه بسیار جذابی دارد و در طول سال\u200eها به روش های بسیار منحصربه فردی تکامل پیدا کرده است. سینمای سوررئالیستی توسط لوئیس بونوئل و سالوادار دالی معرفی شد و در طول تاریخچه خودش نیز توسط کارگردان هایی همچون دیوید لینچ و آلخاندرو خودوروفسکی از نو تعریف شد و نوعی فیلم سازی است که روی افراد بسیار زیادی تأثیر گذاشته است.
فیلم های سوررئالیستی چه یک اثر سوررئالیستی کامل همانند فیلم کله پاک کن (Eraserhead) باشد یا چه فیلمی فانتزی با عناصر سورئال همانند انیمه شهر اشباح (Spirited Away)، در هر صورت همیشه می توان از تماشا یا تماشای دوباره آن ها لذت برد. تماشای مجدد این آثار باعث می شود تا بتوان جزئیات پنهان جدیدی را از آن ها متوجه شد و بار دیگر مضامین چالش برانگیز آن ها را مورد ارزیابی قرار داد. در ادامه همراه با ما باشید تا به معرفی بهترین فیلم های سوررئالیستی بپردازیم که می توان آن ها را چندین مرتبه دید.
۱۰. فیلم استاکر (Stalker) – محصول سال ۱۹۷۹

گروه مانتی پایتون از جمله گروه های کمدی بسیار جذاب و جالب به شمار می روند که پنج اثر سینمایی را روی پرده سینماها به اکران درآوردند و همگی آن ها دیدنی و جذاب هستند. در این میان، بهترین فیلم نیز فیلم «مانتی پایتون و جام مقدس» است که برداشتی طنز و خنده دار از مشهورترین داستان های شاه آرتور و شوالیه های میزگرد او است.
هر بار که به تماشای فیلم «همه چیز همه جا به یکباره» بنشینید، چیزی جدیدی را در آن می توانید پیدا کنید. پیدا کردن برخی از جنبه های سرگرم کننده پنهان در پس زمینه، درک بهتر برخی از مفاهیم و مضامین و همچنین بهتر متوجه شدن داستان و شخصیت های آن از جمله مواردی هستند که در تماشای مجدد این اثر به آن دست پیدا خواهید کرد.
۴. فیلم جان مالکوویچ بودن (Being John Malkovich) – محصول سال ۱۹۹۹

یکی از بزرگترین پدیده های فرهنگی دهه ۲۰۲۰ میلادی تا به الان، فیلم برنده جایزه اسکار «همه چیز همه جا به یکباره» ساخته دانیلز است که در ابتدا همانند یک اثر ماجراجویی علمی تخیلی مستقل به نظر می رسد اما در ادامه به یک شاهکار اگزیستانسیالیسم یا هستی گرایی تبدیل می شود که با سبک بصری منحصربه\u200eفرد و همچنین حس شوخ طبعی عجیب وغریب خودش توانست طوفانی در دنیای سینما به پا کند.
دلایل بسیار زیادی وجود دارند که چرا تماشای مجدد این فیلم لذت بخش است و از جمله این دلایل نیز می\u200e توان به اهمیت تاریخی این اثر سینمایی، مدت زمان کوتاه و همچنین تصاویر سوررئالیستی آن اشاره کرد که باید برای درک و تشریح آن ها به ناخودآگاه خود رجوع کنید.
۶. فیلم جاده مالهالند (Mulholland Drive) – محصول سال ۲۰۰۱

فیلم «سگ اندلسی» اثری کوتاه ساخته بونوئل و دالی به شمار می رود که لزوماً اولین فیلم سوررئالیستی تاریخ سینما به شمار نمی رود اما تا حد بسیار زیادی مشهورترین اثر ساخته شده قبل از معرفی سوررئالیسم به عنوان یک تکنیک سینمایی به شمار می رود. سازندگان این اثر از طریق آن به دنبال ارائه نمایشی از ناخودآگاه انسان بودند که تا حد امکان خالص و عجیب وغریب باشد.
کارگردان اهل شوروی آندره تارکوفسکی یکی از بزرگترین شاعران دنیای سینما به شمار می رود که برخی از زیباترین آثار سینمایی هنری قرن بیستم میلادی را خلق کرده است. البته باید گفت که برخی از فیلم های او بسیار کُند هستند و همین نیز باعث می شود تا اشتیاق زیادی برای تماشای مجدد آن ها وجود نداشته باشد اما فیلم «استاکر» در این میان استثنا است.
