قبل از آن که GTA به محبوبیت امروز در ایران برسد، با وجود آن که نسخههای اول و دوم این سری بازی منتشر شده بودند، این درایور بود که در میان گیمرهای ایرانی به یک اثر ناب دزد و پلیسی تبدیل شده بود و از قضا واقعا هم بازی خوبی به شمار میرفت. درایور یک اثر رانندگی محسوب میشد و داستانی مافیایی را روایت میکرد که البته آن روزها خیلی پی آن را نمیگرفتیم و این گیمپلی و رانندگی آن بود که ما را حسابی سرگرم میکرد.
خبر خوب برای طرفداران این سری آن است که نسخه جدیدی از بازی به نام Origins در تاریخی نامعلوم در سال جاری منتشر خواهد شد.
آی.جی.آی در سال ۲۰۰۰ منتشر شد و یک اثر شوتر اول شخص به شمار میرفت که در آن وظیفه داشتید به عنوان یک مامور سابق SAS وارد کشور استونی شوید و از یک دلال اسلحه، اطلاعاتی را در مورد سرقت یکی از کلاهکهای هستهای آمریکا استخراج کنید.
Stronghold Crusader Farsi
متال اسلاگ اولین بازی شوتری بود که من تجربه کردم و یادم میآید که چهار پنج سال بیشتر نداشتم که ساعتها پای کامپیوتر مینشستم و بازی را تجربه میکردم. البته که نسخه مخصوص دستگاههای آرکید این بازی هم در شهر بازیهای مختلف پیدا میشد و ایرانیهای بسیاری بازی را تجربه کردهاند.
چه بازیهای خاطرهانگیز دیگری به ذهنتان میرسد؟ در بخش کامنتها، آنها را با ما در میان بگذارید.
در این سری بازی، به شما یک مزرعه داده میشد که در هر یک از نسخهها وظیفه داشتید با پیشرفت در مراحل بازی و آزاد کردن کارگاههای مختلف و پرورش حیوانات، محصولات مشخصی را تولید کنید و به شهر بفرستید تا در نهایت به سوددهی برسید.
یادش بخیر، بازی را میتوانستید در اکثر شهربازیهای کشور پیدا کنید و از طرفی شاهد محافل کریخوانی بر سر بازی در خانه فک و فامیل و دوست آشنا بودیم. راستی، شما هم مثل من ساعتها سعی میکردید تا بتونید روشی برای استفاده از شمشیر یوشیمیتسو پیدا کنید تا ثابت کنید که شمشیر او دکوری نیست؟
این بازی نقدهای قابلقبولی را دریافت کرد و منتقدین با نمراتی در حدود ۵۵ تا ۶۰، آن را تجربهای متوسط و خوب معرفی کردند. ولی ما که در این بخش کاری به منتقدین نداریم و از تجربه خود باید بگوییم که از نظر ما، بازی یک تجربه سینمایی محشر بود که در مراحل مختلف ما را در نقش ۴ لاکپشت قرار میداد و جالبتر از همه آن که میتوانستید با استفاده از دیگر لاکپشتها کمبوهای هیجان انگیزی را روی دشمن پیاده کنید.
شما در نقش سربازی قرار میگرفتید که وظیفه داشت با نیروهای آلمانی مبارزه کند و ادوات جنگی و سنگر آنها را نابود سازد. بازی اصلا تجربه راحتی نبود و باید ساعتها پای آن وقت میگذاشتید تا بتوانید مراحل را پشت سر بگذارید. راستش را بخواهید، اکثر نسخههای این سری هنوز هم آثار فوقالعادهای به شمار میروند و پیشنهاد میکنم برای یک بار هم که شده، آنها را تجربه کنید.
بازی یک فروشگاه بامزه هم داشت که در آن میتوانستید سلاحها و تجهیزات لاکپشتها را شخصیسازی کنید و یا برای آنها لباس و ماسکهای مختلفی در نظر بگیرید.
Driver 1&2
Tekken 3
تیکن ۳ از آن آثاری به شمار میرود که هنوز هم عده بسیاری آن را با استفاده از نسخههای غیر رسمی پورت شده روی پلتفرم موبایل تجربه میکنند و حقیقتا همچنان یک اثر مبارزهای ناب و سرگرمکننده به شمار میرود که کاراکترهایی به یاد ماندنیای دارد.
با این وجود، بازی آنقدر هم تجربهی بدی نبود و یک بازی مبارزهای به حساب میآمد که به شما این قابلیت را میداد تا با انتخاب کاراکترهای محبوب این سری، به مبارزه با دوستان خود و یا هوش مصنوعی بپردازید. بد نیست بدانید که این اثر یک بخش داستانی هم داشت که خط داستانی کاراکترهایی چون شردر، هان، کیسی جونز و لاکپشتها را به شکلی مجزا دنبال میکرد.
TMNT (Ubisoft 2007)
مرد عنکبوتی، از آن کامیکهای پرفروش و محبوبی بود که حسابی پرطرفدار شد و حتی در ایران نیز به محبوبیت بالایی دست پیدا کرد. با این وجود، عرضهی این بازی روی کنسول پلیاستیشن ۱ توانست بسیاری از گیمرهای آن زمان را شیفته این کاراکتر کند.
بازی از نظر گرافیکی برای آن زمان اثر جذابی به شمار میرفت، اما هوشمصنوعی از مشکلاتی بود که در نقدهای مختلف از بازی به آن اشاره شد. راستش را بخواهید، به شخصه طرفدار I.G.I نبودم و آنقدری بازی را دنبال نکردم و نهایت، چند باری بازی را در اوقات بیکاری تجربه کردم. با این وجود، I.G.I حسابی میان طرفداران ایرانی به موفقیت رسید و بسیاری از کاربران رایانههای شخصی آن را تجربه کردند.
اگر یادتان باشد، در قسمت قبل مقاله به سراغ بازیهایی رفتیم که برای بسیاری از ما گیمرهای ایرانی، خاطرات شیرینی را رقم زده بودند. با این وجود، آنقدر این بازیها زیاد هستند که نتوانستیم به همهی آنها اشاره کنیم و در این قسمت قرار است سراغ بازیهای بیشتری از این لیست بریم.
سومین و آخرین بازی از سری لاکپشتهای نینجا که در این سری مقاله به آنها اشاره میکنیم، چیزی نیست جز اثر اقتباسی از انیمیشن سینمایی TMNT 2007 که به صورت همزمان با این فیلم منتشر شد و تجربهای به مراتب سینماییتر از باقی بازیها را برای ما به تصویر میکشید.
شاید کافی بود که به جای نوشتن متنی طولانی برای این بازی، از یک عبارت استفاده کنم که آن چیزی نیست جز «سرباز کماندار عرب!». بازیهای استراتژیک ریل تایم یا به قولی RTS، از آثاری بودند که حسابی میان کاربران رایانههای شخصی به محبوبیت رسیدند و از Age of Empires گرفته تا Rise of Nations و Command & Conquer، همگی از عناوینی بودند که کاربران ایرانی حسابی از آنها لذت برده و میبرند!
Farm Frenzy Series
Project I.G.I
جالب است بدانید که آن زمانها کارتهای مخصوص سیو بازیها اندکی گرانقیمت بود و از همین رو، بسیاری مجبور بودند که بدون وقفه بازی را به طور تمام و کمال به پایان برسانند و اگر دوست دارید اندکی حس بازیکنان قدیمی این اثر را درک کنید، پیشنهاد میکنم که با نصب شبیهساز روی سیستم و یا تلفن همراه خود، سعی کنید تا بدون ذخیره کردن پیشرفت خود، بازی را به اتمام برسانید.
Spider-Man PS1
با این وجود، چه استراژیکباز باشید و چه نه، امکان ندارد برای یک بار هم که شده، جنگهای صلیبی و آن دوبله عجیب و غریب و شیرینش را تجربه نکرده باشید. بازی، واقعا تجربه جذابی بود و انجام آن در کنار دوستان و در گیمنتها یکی از خاطراتی است که نمیتوان از یاد برد.
داستان ساده است: شما در نقش یک پپسیمن (!) قرار میگیرید که باید قوطیهای نوشابه را از روی زمین جمع کرده و در نهایت خودش را به یک ماشینِ فروشِ نوشابههای پپسی برساند! با این وجود، روند بازی به آسانی نامش نیست و در این راه هزاران مانع مختلف سر راهتان قرار خواهد گرفت که به اتمام رساندن بازی را برایتان حسابی دشوار میکند.
پپسیمن یکی از عجیبترین بازیهای این لیست محسوب میشود. اثری که با وجود محبوبیتش در برخی از کشورها، آنچنان در جهان سر و صدا نکرد. اما، امکان نداشت میان فامیل و دوستان، کسی پلی استیشن ۱ داشته باشد و پپسیمن را حداقل برای یک بار هم که شده تجربه نکرده باشد.
اگر یادتان باشد، لاکپشتهای نینجا از آن آیپیهایی بود که به دلیل پخش نسخههای مختلف آن و به خصوص سریال انیمیشنی سال ۲۰۰۳، به محبوبیت بالایی میان ایرانیها دست پیدا کرد. با وجود آن که این فرنچایز در خارج از کشور هم مجموعه موفقی به شمار میرود، اما ما ایرانیها ارادت خاصی به این چهار تا لاکپشت و البته استاد اسپلینتر داریم.
یکی از بازیهایی که بعید میدانم بیرون از این مرزها به مانند داخل ایران محبوب باشد، نسخه اقتباسی Mutant Melee از همان انیمیشن سریالی محبوب بوده که خود من در گذشته دهها بار آن را به پایان رساندهام! قبل از هر چیز، بد نیست بدانید که بسیاری از بازیهای آن زمان، از نظر ما شاهکارهایی بینقص بودند، از نظر منتقدین فاقد ارزش بودند و برای مثال با امتیاز ۴۳ از خجالت این بازی درآمدهاند!
کافیست تا یک بار سعی کنید با ذهنیت یک کودک نهایت ۶ یا ۷ ساله و بدون مهارت زبان انگلیسی، همان مرحله پارکینگ نسخه اول را بگذرانید تا حسابی دستتان بیاید تا ما به هنگام تجربه این بازی چه حس و حالی داشتیم. بد نیست به نسخه دوم درایور هم اشاره کنیم که اصلا برای ما یک انقلاب به شمار میرفت و علت آن هم چیزی نبود جز امکان پیاده شدن از ماشین و دزدیدن دیگر ماشینها که راستش را بخواهید با حال و هوای سهبعدی بازی واقعا تجربه لذت بخشی به مخاطب ارائه میداد.
بازی نسبت به زمان خود گرافیک قابل قبول و جذابی داشت و از قضا، تواناییهای مرد عنکبوتی از ویژگیهایی بود که این اثر را به یک تجربه جادویی تبدیل میکرد. بازی داستان جذابی داشت و نقدها و نمرات منتشر شده نیز خبر از یک تجربه ناب را میداد. این بازی را هم میتوانید در کنار پپسیمن روی شبیهساز خود نصب کنید و از آن لذت ببرید.
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee
قبل از هر چیز، بد نیست اشاره کنم که اکثر بازیهای معرفی شده، با گذشت دههها، همچنان سرگرمکننده هستند و میتوانید بلافاصله بعد از مطالعه این مطلب، بازیها را نصب کرده و حسابی از آنها لذت ببرید. تا انتهای این مقاله همراه گیمفا باشید.
Pepsiman
یادتان میآید که در اواخر عمر اینترنت دایال-آپ و زمانی که ADSL به تازگی در کشور عرضه شده بود، چقدر به سراغ بازیهای آنلاین و فلش اینترنتی میرفتیم؟ یکی از آثاری که آن زمانها حسابی محبوب شده بود و احتمالا اکثر شماها تجربه کردهاید، سری فارم فرنزی است.
امروز قرار است تا با هم کمی خاطرهبازی کنیم و از بازی هایی نام ببریم که با وجود گذر زمان، کماکان از یاد ما گیمرهای ایرانی نرفتهاند.
Metal Slug series
البته در این راه یک سری خرس هم وجود داشتند که به حیوانات شما حمله میکردند و باید حواستان را جمع میکردید تا در هنگام حمله این موجودات، از مزرعهی خود در برابر آنها دفاع کنید.