Overwatch 2 در حال حاضر بیشتر شبیه به یک اثر ناتمام یا یک آپدیت نسبتاً بزرگ است. تمرکز بیش از حد سازندگان روی پرداختهای درونبرنامهای گران قیمت، مشکلات متعدد سرورها و نبود محتوای بدیع و جدید، پلیرهای قدیمی را چندان خوشحال نخواهد کرد. اگر از افرادی هستید که برای اولین بار قصد تجربۀ Overwatch را دارید، از این بازی لذت خواهید برد و رایگان بودن Overwatch 2 میتواند خبر بسیار خوبی برای شما باشد.
نکات مثبت:
رایگان بودن بازی
گیمپلی جذاب برای کاربران جدید
طراحی زیبای نقشههای جدید
سرگرم کننده بودن گیممودهای تازه
موسیقیهای جذاب
نکات منفی:
اوضاع وحشتناک سرورها
تغییرات نه چندان ضروری برخی کاراکترها مانند Mei
پرداخت درون برنامهای بیمنطق
7
نوع دوم، واحد پول عادی بازیست که به راحتی قابل دسترسی است و در حال حاضر از نسخهی قبلی به این ورژن حمل شده، ولی ارزش چندانی ندارد. در نهایت باید حول پول مخصوص بخش Competetive صحبت کنیم که بسیار با ارزش است و به کمک آن میتوانید به مانند گذشته، سلاح کاراکتر مورد علاقهی خود را به اصطلاح Gold و پوستهی آن را طلایی و براق کنید.
دیگر نه شور و شوقی وجود دارد و نه ویژگی و جادوی به خصوصی که آن را نسبت به دیگر شوترهای مطرح امروزی متمایز کند. نمیدانم چه بر سر بلیزارد آمده، اما این آن چیزی نبود که به عنوان یک هوادار، از بازی انتظار داشتم!
موسیقیهای Overwatch 2 کماکان مو به تنتان سیخ میکنند و صداگذاری بازی فوقالعاده کار شده است. دیالوگهای جدیدی به Voice lineهای هر کاراکتر اضافه شده و تمامی آنها از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
تعداد پلیرهای هر تیم در گیممود اصلی بازی، از 6 به 5 نفر کاهش پیدا کرده و این موضوع باعث افزایش سرعت گیمپلی شده است. تغییر قابلیت برخی از کاراکترها مانند Bastion و Mei، به این افزایش سرعت کمک شایانی کردهاند، اما این قضیه ممکن است برای پلیرهایی که نسخهی اول را تجربه کردهاند کمی آزاردهنده باشد.
امیدوارم که بلیزارد در آینده فکری به حال سرورهای بازی و پرداخت درونبرنامهای بازی بکند و با ارائهی یک بخش داستانی جذاب، کاری کند تا کاربران جدید Overwatch نیز بتوانند آن طور که باید و شاید از تجربهی این اثر لذت ببرند.
Overwatch 2
Overwatch 2، در قالب یک آپدیت 22.8 گیگابایتی برای نسخهی اول عرضه شده و اگر از کسانی باشید که نسخهی بتا را تجربه کردهاند، صرفا قرار است با دانلود حدود 4.5 گیگابایت آپدیت، به تجربهی بازی بپردازید.
نمیدانم اول از نکات منفی بازی شروع کنم، یا به تغییرات مثبت بپردازم؛ اما یک چیز را خوب میدانم؛ بهتر است قبل از بررسی بازی، سری به تریلرهای نسخهی اول بزنیم! برای مثال، “Dragons”، نام تریلری بود که خط داستانی دو برادر محبوب این سری یعنی Hanzo و Genji را شرح میداد.
آیا بازی Overwatch 2 توانسته است موفقیتهای فوقالعاده نسخهی اول را تکرار کند؟ در این نقد و بررسی به سوال مطرح شده پاسخ خواهیم داد.
خریدهای درونبرنامهای Overwatch 2، یک توهین به مخاطب و به خصوص کاربران نسخهی قبل بوده و به هیچ عنوان نمیتوان این موضوع را قبول کرد و با وجود آن که بازی رایگان شده است، عملا برای استفاده از آیتمهای تزئینی بازی، که روزگاری رایگان بودند، باید دهها دلار هزینه کنید. مگر یک اسکین ساده که در گذشته به صورت رایگان از لوت باکسهای بازی استخراج میشد، 10، 15 دلار ارزش دارد؟!
دومین ایراد اصلی بازی در حال حاضر، سرورهای نه چندان پایدارش است و گویا سرورهای بازی گنجایش تعداد پلیرهایی که به سمتش روانه شدهاند را ندارند (گاهی مجبور میشوید تا در یک صف 2000 نفری برای تجربهی بازی صبر کنید). لازم به ذکر است که Overwatch تا به حال تحریم یا فیلتر نبوده و نسخهی اول آن نیز به راحتی در دسترس کاربران ایرانی قرار داشت.
جالب است بدانید که اسکینهای Epic ،Legendary و یا حتی عادی بازی، در حال حاضر تنها با خرج پول واقعی و یا جمع کردن سکهی Premium امکان پذیر است و این موضوع به هیچ وجه خوشایند نیست. در گذشته، با وجود لوت باکسهایی که گاه و بیگاه با لولآپ کردن و یا انجام یک چالش خاص به شما تعلق میگرفت، میتوانستید هر اسکین و یا ایموتی که دوست دارید را به راحتی بخرید و عملا، به هیچ عنوان مجبور به خرید لوتباکسهای بازی نمیشدید.
برای مثال، باید محمولهی خاصی را در بازی جابهجا کنید و حریف نیز، وظیفه دارد تا مانع این کار شود. البته گیممودهای دیگری در قسمت Arcade بازی وجود دارند که برخی هر روز و برخی هر هفته تغییر میکنند و تنوع خوبی به بازی میدهند. ماموریتهایی مانند DeathMatch، Low Gravity و Lucio Ball در این دسته قرار میگیرند.
همچنین کرش کردن بازی و مشکلاتی مانند قطع اتصال شما به هنگام تجربهی بازی نیز، از ایرادات و نکات منفی بازی به شمار میروند.
به طور کلی، شاهد همان گیمپلی فوقالعادهای هستیم که در سال 2016 شاهد آن بودیم و اگر تا به امروز فرصت آن را نداشتهاید که بازی را تجربه کنید، Overwatch 2 کماکان جذابیتهای نسخهی ابتدایی را در گیمپلی خود حفظ کرده است و احتمالا معتاد آن خواهید شد.
مهمترین گیممود جدیدی که به بازی اضافه شده، حالت Push نام دارد که اتفاقا بسیار جذاب و هیجان انگیز است و نیاز به همکاری بین اعضای تیم در این بخش به خوبی احساس میشود. توجه داشته باشید که Overwatch 2 یک بازی تیمی بوده و برای پیروزی، باید تا حد امکان با دوستانتان به تجربهی بازی بپردازید و برای هر نقشه یا گیممود به خصوص، نقشه و استراتژی مشخصی داشته باشید.
خب، حالا که حسابی از شیطنت بلیزارد گفتم، سری به گیمپلی بازی بزنیم. Overwatch 2 همان نسخهی اول است که این بار با نقشهها و حالتهای جدید بازگشته تا روح و جان تازهای به سری بدهد. گیمپلی کلی بازی (به جز تغییراتی که در این مقاله ذکر کردم)، تغییر چندانی نداشته است و گیم مودهای جدید، به خودی خود جذاب هستند.
اما راحت بگویم، در Overwatch 2 این خبرها نیست. نه دیگر خبری از آن تریلرهای پر زرق و برق هنگام معرفی کاراکترها است ( تریلر Zero hour که در مراسم E3 پخش شد را فاکتور میگیریم) و نه دیگر ویژگی جدید و به خصوصی به چشم میخورد. به طور خلاصه، Overwatch 2 یکی دیگر از بازیهای آنلاین رایگانی است که شامل یک بتلپس، تعدادی چالش هفتگی و پیشروی در سیزنهای مختلف میشود.
تک تک لحظات این تریلر، مو به تن آدم سیخ میکرد. وقتی وارد بازی میشدید، گنجی (Genji) را انتخاب میکردید و بر حسب اتفاق، حریف با شخصیت Hanzo، از Ultimate خود در برابر شما استفاده میکرد؛ تک تک لحظات آن تریلر را با خود مرور و با یک زمانبندی دقیق، حملهی حریف را Deflect میکردید و گنجی نیز، یکی از دیالوگهای تریلر را به صورت رندوم میگفت، حس و حالی وصف نشدنیای شما را فرا میرفت.
بازی فعلا در حالت دسترسی زودهنگام قرار دارد و بخش داستانیای که منتظرش هستیم، هنوز در دسترس قرار نگرفته است. حال باید منتظر ماند و دید که سازندگان چه ایدههایی برای این بخش در نظر گرفتهاند. چیزی که در حال حاضر شاهدش هستیم، تنها یک بهروزرسانی بزرگ است.
اما اگر از افرادی هستید که قرار است برای اولین بار سری به Overwatch بزنند، احتمالا همان حسی را خواهید داشت که در روز اول تجربهی نسخهی اول بازی داشتم و مبارزه به همراه دوستانتان و گیممودهای بیشمار بازی و به خصوص بخش آنلاین، حسابی شما را شگفتزده خواهد کرد. البته نباید این موضوع را فراموش کرد که اوضاع بد سرورها میتواند تجربهی شما را کمی مختل کند.
نقشههای جدید در کانادا، ایتالیا، برزیل، موناکو و دیگر کشورها قرار داشته و کیفیت و طراحی بسیار خوب و زیبایی دارند. گرافیک بازی نیز اندکی بهبود یافته و نورپردازی پیشرفت چشمگیری داشته است. طراحی کاراکترها از نو صورت گرفته و بسیاری از آنها ظاهری پختهتر و مسنتر دارند.
اگر از طرفداران و بازیکنان قدیمی Overwatch هستید، نسخهی جدید میتواند دلیلی برای بازگشت به سری باشد و از آنجا که سرورهای بازی شلوغ شده است، میتواند دوباره شماره سرگرم کند. البته نباید این موضوع را فراموش کنید که لذت بردن از Overwatch 2، تنها در صورتی امکان پذیر است که چشمتان را روی قیمت بسیار بالای آیتمهای تزئینی و در نهایت یک سری تغییرات نه چندان ضروری کاراکترهای بازی ببندید.
Kiriko، هیروی جالبی بوده و میتواند خیلی زود در دل پلیرهای نقش ساپورت جا باز کند و از طرفی Sojourn، بسیار سریع است و برای پلیرهای دمیجی که علاقه به تجربهی Apex Legends دارند، میتواند بسیار کاربردی عمل کند.
Overwatch، اولین و تا به امروز آخرین سری بازی شوتری محسوب میشود که توسط Blizzard منتشر شده است؛ این عنوان نشان داد که بلیزارد حرفهای زیادی برای گفتن دارد؛ اما بگذارید از همین ابتدا با شما رو راست باشم؛ با وجود این که نسخهی اول Overwatch یکی از بهترین بازیهای شوتری آنلاینی بود که تا به امروز تجربه کردهام و اکثر وقتم را روی تجربهی این بازی گذاشتهام، اما حداقل برای منی که روزی شیفتهی این اثر دوست داشتنی بودم، Overwatch 2 نمیتواند به اندازهی نسخهی اول، لذتبخش عمل کند. امروز قرار است Overwatch 2 را به عنوان ادامهای بر یک بازی رقابتی جذاب بررسی و تحلیل کنیم.
اسکین Mythic که هر فصل برای یکی از شخصیتها در قالب آخرین آیتم بتلپس قرار داده میشود.
برای مثال، تنها دلیل انتخاب کاراکتر Mei، قدرت فریز کردن دشمنان بود که در نسخهی جدید، اسلحهی سرماساز او دیگر توانایی فریز کردن را ندارد و عملا رغبتی برای استفاده از این کاراکتر برای یک پلیرهای قدیمی وجود نخواهد داشت.
در نسخهی اول Overwatch، شاهد رویدادهای بسیار جذابی در جشنها و روزهای به خصوص سال مانند هالووین بودیم. معمولا در این روزها، بازی میزبان حالتهای بازی جدیدی میشود که جوایز به خصوصی هم به همراه دارند. در Overwatch 2 نیز قرار است شاهد چنین رویدادهایی باشیم و هالووین امسال، نسخهی جدیدی از گیممود Dr.Junkenstein در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.
خبر خوب آن است که نسخهی دوم نیز در حال حاضر که این نقد و بررسی را مینویسم، دچار محدودیت خاصی چون تحریم و فیلتر نشده و صرفا خود سرورهای بازی هستند که مشکلات زیادی دارند و طبیعتا از آن جایی که بازی در حالت دسترسی زودهنگام است، به زودی پایدارتر خواهند شد.
همچنین کاراکترهای جدیدی به بازی اضافه شدهاند که هر یک قابلیتهای به خصوصی دارند. قدرت زیاد، آسیب بالا و قابلیتهای دیوانهوار کاراکتر Junker Queen کمی تعادل را برهم میزند و با توجه به تجربهای که هنگام بازی با این کاراکتر داشتم، به نسبت نقشش که در دستهی کلاس تانک قرار دارد، زیادی تهاجمی است.
سیستم لوتباکسها حذف شده و به جای آن، یک بتلپس تقریبا پر زرق و برق اضافه شده است. در بازی، 3 نوع اعتبار برای شما در نظر گرفته شده که هر یک، ارزش متفاوتی دارد. نوع اول، پول Premium بازی است که جمعآوری آن راحت نیست و با انجام یک سری ماموریتها، حدود 10 تا 30 واحد از این پول در اختیار شما قرار میگیرد.
برای کسانی که با Overwatch آشنا نیستند، باید گفت که این بازی یک اثر چندنفرهی شوتر آنلاین به حساب میآید که در نسخهی جدید به صورت رقابتهایی در قالب دو تیم 5 نفره ساخته شده است. هر یک از گیممودهای بازی، سناریوی مخصوص به خود را دارند و در هر یک از آنها به شما یک ماموریت خاص داده میشود که باید با همکاری همتیمیهای خود آن را به پایان برسانید.
اما حال با حذف لوتباکسها، برای خرید کوچکترین آیتم در داخل بازی، باید هزینه کنید و این موضوع به شدت احمقانه است. به شخصه خوشحالم که اکثر آیتمهایی که دوست داشتم را در نسخهی قبل خریداری و به نسخۀ دوم انتقال دادم، چرا که خرید این اسکینها در بازی دوم، عملا امکان ناپذیر است.