فیلم Star Wars: The Last Jedi (جنگ ستارگان: آخرین جدای)
- میزان بودجه: 262 میلیون دلار
پروژه سینمایی انیمیشن Tangled که به عنوان پرهزینهترین انیمیشن تمام تاریخ شناخته میشود، در حرکتی نوآورانه تنها اثری در زمان اکران خود بود که تصاویر 2 بعدی را با جلوههای CGI ترکیب کرده بود و نتیجه، انیمیشنی بود که به مانند یک تابلوی نقاشی، مخاطبین خود را مبهوت کرد و به یکی از عناوین جذاب سال 2010 بدل گشت. پروسه تولید این انیمیشن به حدی سخت و زمانبر بود که نه تنها 6 سال به طول انجامید، بلکه تمام این پروسه هزینهای بالغ بر 260 میلیون دلار را در پی داشت که سبب شده تا در دنیای انیمیشن یک رکورد قابل توجه به شمار برود.
فیلم Star Wars: The Force Awakens (جنگ ستارگان: نیرو برمیخیزد)
- میزان بودجه: 259 میلیون دلار
با توجه به این که در طی یک دهه گذشته شاهد ساخت لایو اکشنهای پرهزینه و بزرگی از انیمیشنهای دیزنی بودهایم، در سال 2019 قرعه به نام شیر شاه افتاد. اثری پرطرفدار و نوستالژی که قطعاً دیزنی مجبور بود تا تمام تلاش خود را به کار گرفته و بهترین محصول ممکن را برای مخاطبین به ارمغان بیاورد. چالش پیش رو برای ساخت لایو اکشن The Lion King حجم عظیم جلوههای بصری بود که شاید یکی از باکیفیتترین لایو اکشنهای تمام تاریخ را به ارمغان آورده است؛ مسئلهای که کمپانی دیزنی را وادار کرد تا بودجه سنگین 260 میلیون دلار را برای تولید این پروژه به کار گرفته و اثری وفادار به نسخه اصلی را تولید نماید که جلوههای بصری آن هنوز هم میتواند با آثار روز سال 2023 میلادی رقابت نماید.
شخصیت جان کارتر قهرمان اصلی رمان ادگار رایس باروز میباشد که به هیچ وجه محبوبیت آنچنانیای ندارد که کمپانی دیزنی در حرکتی عجیب و غریب، اقتباس سینمایی گرانقیمتی از آن را در سال 2012 تولید نموده است.
میزان بودجه: 260 میلیون دلار
آثاری که با بهرهگیری از جلوههای بصری شگفتانگیز، مخاطبین خود را حیرتزده نموده و در اکثر مواقع این هزینههای گزاف منجر به فروشی بالای 1 میلیارد دلار گشته است که سبب بازگشتن هزینهها به سمت کمپانیهای سازندهشان بوده است.
این فیلم حماسی و علمی تخیلی که در سیاره مریخ جریان دارد، به خودی خود داستانی جذاب و تماشایی به شمار میرود. با این حال مشکل زمانی نمود پیدا میکند که برای چنین اثری، کمپانی دیزنی در سال 2012 مبلغی معادل 264 میلیون دلا را هزینه کرد که به یکی از شکستهای بزرگ تاریخ سینما بدل شد و تنها 284 میلیون دلار در سینما فروش کسب نمود. شاید برای شما جالب باشد که ساخت اقتباس سینمایی از ماجراجوییهای این کهنه سرباز جنگ داخلی آمریکا، از دهه 1930 آغاز شده بود که پس از 82 سال، سرانجام بر پرده سینما اکران شد و با شکستی عجیب و غریب روبرو گردید.
انیمیشن Tangled (گیسوکمند)
- میزان بودجه: 260 میلیون دلار
فیلم حماسی و تماشایی Pirates of the Caribbean: At World’s End که نبرد پایانی میان جک اسپارو و دیوی جونز را به تصویر میکشید، حاوی تمام المانهایی بود که یک فیلم بلاک بااستر در سال 2007 باید برای مخاطبین در سینما به ارمغان میآورد. اثری که نهایت هنرنمایی جانی دپ را به همراه داشت، با بودجه سنگین 300 میلیون دلار ساخته شد و فروش 900 میلیون دلاری را به ارمغان آورد. مسئلهای که نه تنها At World’s End را به پرفروشترین فیلم سال 2007 بدل کرد، بلکه تا پیش از ساخته شدن دنیای سینمایی مارول و خلق حماسه آواتار توسط جیمز کامرون، به عنوان پرهزینهترین فیلم تاریخ نیز شناخته میشد. با این حال این مجموعه در سال 2011 باری دیگر بازگشت تا یکی از رکوردهای خود را از رقبایش باز پس گیرد.
فیلم Pirates of the Caribbean: At World’s End که چهارمین اثر از مجموعه دزدان دریایی کارائیب به شمار میرود، به صورت کلی از اعداد و ارقام قابل توجهی بهره میبرد. زیرا این پروژه که با هزینه 410 میلیون دلاریاش به عنوان گرانقیمتترین فیلم تاریخ شناخته میشود، از 10 شرکت در حوزه جلوههای بصری بهره میبرد که عواملی بالغ بر 1000 نفر را در پشت صحنه گردآوری کرده بود. At World’s End همچنین مجموعاً 1112 شات CGI را نیز شامل میشود که در ترکیب با دستمزدهای گران بازیگرانش، رقمی را پدید آورده که حتی دنیاهای سینمایی مارول و دیسی نیز برای رسیدن به رکورد آن تاکنون ناکام ماندهاند.
با وجود این که خوانندگان این مقاله در آغاز تصور میکردند فیلمهای Avengers: Infinity War و Avengers: Endgame پرهزینهترین ساختههای دنیای سینمایی مارول باشند اما باید بدانید که دومین فیلم تیمی MCU از هزینه بسیار سرسامآوری نسبت به فیلمهای سوم و چهارم بهره برده است.
همانطور که پیشتر اشاره کرده بودیم، دخالتهای بیجای کمپانی برادران وارنر منجر به وضعیت آشفته Batman v Superman: Dawn of Justice شد که در نهایت پروژه سینمایی Justice League را نیز به نابودی کشاند.
فیلم Star Wars: The Rise of Skywalker (جنگ ستارگان: خیزش اسکایواکر)
- میزان بودجه: 275 میلیون دلار
فیلم Justice League (لیگ عدالت)
- میزان بودجه: 300 میلیون دلار
دومین فیلم از سهگانه پایانی جنگ ستارگان شاید که آغازگر 2 دستگی میان طرفداران این فرنچایز بوده است اما نباید منکر هزینه گزافی شد که دیزنی برای آن انجام داده است.
با پیشرفت تکنولوژی و فناوریهای مرتبط با سینما، شاهد ساخته شدن آثار گرانقیمت و پرهزینهای هستیم که رکوردهای عجیبی را از خود بر جای گذاشتهاند.
پس از آن که در سال 2017 فیلم Star Wars: The Last Jedi یک 2 دستگی بزرگ را در میان طرفداران دنیای جنگ ستاگران رقم زد، دیزنی سعی داشت تا با بازگرداندن جی. جی. آبرامز، این فرنچایز را به مسیر درستی هدایت نماید.
به نظر شما صرف چنین هزینههای هنگفتی میتواند منطقی جلوه نماید؟ آیا فیلم دیگری را نیز سراغ دارید که از چنین بودجههای سرسامآوری بهره برده باشد؟ این که دستمزد بازیگرانی مانند جانی دپ یا رابرت داونی جونیور با هزینه تولید برخی از فیلمها برابری میکند، چه واکنشی را در شما ایجاد میکند؟ نظرات و ایدههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
پس از آن که Pirates of the Caribbean: At World’s End از سال 2009 به بعد جایگاه پرهزینهترین فیلم تاریخ را از دست داد و مارول و جیمز کامرون جایگاههای چشمگیری در این رقابت را از آن خود کردند، این فرنچایز در سال 2011 باری دیگر قدرتمندانه بازگشت و رتبه نخست را از آن خود کرد.
سومین فیلم از مجموعه دزدان دریایی کارائیب که در آن زمان به عنوان پایان دهنده ماجراجوییهای جک اسپارو شناخته میشد، در زمان خود به عنوان پرهزینهترین فیلم تاریخ سینما شناخته شده بود.
دنیای جنگ ستارگان برای سینماگران مخصوصاً مخاطبین غربی به مانند یک رویداد فرهنگی خاص میباشد که اکران فیلمی جدید پس از سالها انتظار میتواند یک شگفتی برای آنها باشد. از سوی دیگر نیز کمپانی دیزنی مجبور بود تا تمام توان خود را به کار گرفته و محصولی در شان این فرنچایز را خلق نماید که نه تنها مخاطبین قدیمی را راضی نگه دارد، بلکه در جلب نظر مثبت مخاطبین و نسل جدید نیز موفق عمل نماید. این مسئله سبب شد تا ساخت هفتمین فیلم از مجموعه جنگ ستارگان در سال 2015 هزینهای بالغ بر 259 میلیون دلار داشته باشد. هزینهای که البته در گیشه حسابی مورد حمایت قرار گرفت و فروشی بالغ بر 2 میلیارد دلار را رقم زد.
لایو اکشن The Lion King (شیر شاه)
منبع: CBR
منبع: https://gamefa.com/916326/15-films-with-the-largest-production-costs-in-history/
10 سال پس از سهگانه دوم دنیای جنگ ستارگان، جی. جی. آبرامز وارد میدان شد تا با فیلم Star Wars: The Force Awakens این فرنچایز را برای نسل جدید به شکلی تازه و حماسی به تصویر بکشد.
موفقیتهای فیلمهای هفتم و هشتم دنیای جنگ ستارگان، کمپانی دیزنی را دچار این توهم نمود که هر ساخته سینمایی از این مجموعه با واکنش مثبت مخاطبین روبرو خواهد شد.
پس از مرگ شوکهکننده دختر زک اسنایدر، این کارگردان مجبور شد که در میانه پروسه تولید نخستین فیلم گروهی از دنیای سینمایی دیسی، این پروژه را رها کرده تا جاس ویدون بر سر کار بیاید. کارگردانی که نه تنها هیچ درک و شناخت درستی از شخصیتهای دیسی نداشته است، بلکه تمامی خواستههای سران کمپانی برادران وارنر را به بار نشاند و سبب ساحت فاجعه Justice League در سال 2017 شد. این وضعیت آشفته و داستان شلخته این فیلم سبب شد تا پروژه مورد انتظار لیگ عدالت که 300 میلیون دلار هزینه در پی داشت، تنها 657 میلیون دلار فروش کرده و زمینهساز خروج مهمترین ستارگان خود همچون بن الفلک و هنری کویلی گردد که دنیای سینمایی دیسی را دچار ضرباتی غیرقابل جبران نموده است.
فیلم Avatar: The Way of Water (آواتار: راه آب)
- میزان بودجه: 350 میلیون دلار
فیلم Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (دزدان دریایی کارائیب: سوار بر امواج ناشناخته)
- میزان بودجه: 410 میلیون دلار
فیلمهای Avengers: Infinity War و Avengers: Endgame که به تفاوت زمانی یک سال از یکدیگر بر پرده سینما اکران میشدند، نه تنها حماسیترین و بزرگترین فیلمهای تاریخ ژانر ابرقهرمانی لقب گرفتند، بلکه مجموعاً حدود 700 میلیون دلار هزینه بر دستان کمپانی دیزنی گذاشتند که طبق گفتههای برادران روسو، تهیهکنندگان این پروژهها مجبور بودند تا به صورت روزانه برای تامین خرج هزینهها، مبلغ 450 هزار دلار را در اختیار عوامل پشت صحنه قرار دهند. همچنین رابرت داونی جونیور که به عنوان ستاره اصلی این دنیای سینمایی شناخته میشد نیز به تنهایی مبلغ 70 میلیون دلار را برای حضور در این پروژهها دریافت کرد که یک رکورد قابل توجه در تاریخ سینما محسوب میشود. البته که این هزینهها در نهایت با فروش رکورد شکنانهای نیز مواجه شد به صورتی که Avengers: Infinity War معادل 2 میلیارد و 48 میلیون دلار و Avengers: Endgame معادل 2 میلیارد و 797 میلیون دلار فروش کرد و برای مدتی کوتاه برای اولینبار در تاریخ جایگاه پرفروشترین فیلم تاریخ را از یکی از ساختههای جیمز کامرون به نام خود ثبت نمود.
فیلم تاریک و منحصر به فرد Batman v Superman: Dawn of Justice که به عنوان تنها پروژه ژانر ابرقهرمانی محسوب میشود که 2 تن از شخصیتهای محبوب دنیای کمیک را رو در روی یکدیگر قرار داده است، آغازگر حواشی و تنشهای عوامل پشت صحنهای بود که در نهایت به پایان DCEU پس از گذشت تنها 10 سال منجر شد. اثری که میزبان سوپرمن، بتمن و زن شگفتانگیز بود و بازیگرانی تراز اول را با جلوههای بصری تماشایی با خود همراه کرد، سبب شد تا کمپانی برادران وارنر برای آماده کردن این پروژه برای اکران در سینماها، مبلغی حدود 300 میلیون دلار را سرمایهگذاری کند. هزینهای که با فروش حدوداً 900 میلیون دلاریاش چندان در جلب نظر تهیهکنندگان موفق عمل نکرد و به فاجعهای غیرقابل بخشش در سال 2017 منجر شد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
دنیای سینمایی مارول که در سال 2008 آغاز شده بود، در سال 2019 به پایان مسیر حماسه سنگهای بینهایتی رسید که قطعاً نیازمند یک خداحافظی باشکوه برای شخصیتها و وقایعش میبود.
آنها برای این مسئله تمام توان خود را به کار گرفته و بودجهای معادل 275 میلیون دلار را در اختیار آبرامز قرار دادند. با این حال پروسه تولید حاشیهساز و روند تکراری سهگانه سوم نه تنها واکنشها را نسبت به Star Wars: The Rise of Skywalker بسیار بدتر کرد، بلکه به فروش ضعیفی نیز منجر شد و نهمین فیلم از مجموعه اصلی جنگ ستارگان تنها 1 میلیارد و 78 میلیون دلار فروش کسب کرد که سبب شد تا کمپانی دیزنی تمامی برنامهها برای ساخت فیلمهای بعدی از این فرنچایز را لغو کرده و به ساخت سریالهای تلویزیونی روی بیاورد.
به همین سبب آنها ساخت فیلمی فرعی از این مجموعه با تمرکز بر روی دوران جوانی هان سولو را در دستور کار قرار دادند. اثری که با حواشی گستردهای روبرو شد و کارگردان آن تعویض شد، مخاطبین را به این گمان وا داشت که با اثر جالب توجهی روبرو نخواهند بود. این مسائل سبب شد تا گرانقیمتترین فیلم تاریخ دنیای جنگ ستاگران که هزینهای معادل 275 میلیون دلار را در پی داشته است، تنها حدود 300 میلیون دلار فروش کرده و به اثری فراموش شدنی و نه چندان محبوب در نزد طرفداران بدل گردد. بزرگترین ضربهای که این نسخه فرعی متحمل شد، روی کار آمدن کارگردان دوم یعنی ران هاوارد بود؛ زیرا او 80 درصد از زحمات و ساختههای تیم پیشین را کنار گذاشت و فیلمبرداریهای مجدد او هزینههای سرسامآوری را برای کمپانی دیزنی در پی داشت.
داستان راپونزل یکی از محبوبترین روایات فانتزی جهان میباشد که ساخت اقتباسی انیمیشنی از آن در سال 2010 هزینه زیادی بر دستان کمپانی دیزنی گذاشته بود.
دنیای سینمایی پیشین دیسی با تمام حواشی و ناکامیهایش اما یک پروژه ماندگار و تاریخی دارد که تا ابد در یاد طرفداران ژانر ابرقهرمانی باقی خواهد ماند.
جیمز کامرون در زمانهای که سینما به تصاحب آثار ابرقهرمانی درآمده و کسی دیگر حتی فکرش را نمیکرد که فیلمی خارج از این محتوا بتواند به موفقیتی دست پیدا نماید، قدرتمندانه وارد میدان شد و دنباله 350 میلیون دلاری آواتار را روانه سینماها کرد که تاکنون به فروشی بالغ بر 2 میلیارد و 244 میلیون دلار دست پیدا کرده است. جیمز کامرون برای تولید این دنباله از فناوری و تکنولوژیهای نوینی بهره گرفته که تاکنون در سینما سابقه نداشته و این مسئله منجر به یکی از چشمنوازترین فیلمهای سینمایی در بحث جلوههای بصری شده که حیرت تمامی بینندگانش را در پی داشته است. نکته حائو اهمیت درباره Avatar: The Way of Water سبک فیلمبرداری زیر آب آن میباشد که بیشترین هزینه از این 350 میلیون دلار را شامل شده است.
فیلم Avengers: Age Of Ultron (انتقامجویان: عصر اولتران)
- میزان بودجه: 365 میلیون دلار
سینما سرگرمی عجیب و غیرقابل پیشبینی میباشد که گاهی ساخته شدن فیلم ارزان قیمتی همچون Mad Max (مکس دیوانه) در سال 1979 و تنها با 400 هزار دلار بودجه، به فروشی بالغ بر 100 میلیون دلار دست پیدا میکند که یک رکورد قابل توجه برای ساخته جرج میلر محسوب میشود.
با این حال برخلاف تصور عموم، پیشرفت تکنولوژی و فناوریهای مرتبط با سینما، نه تنها هزینههای ساخت فیلم را کاهش نداده که بالعکس شاهد ساخت پروژههای سینمایی با هزینههای گزافی هستیم که ارقامی قابل توجه و سرسامآور را از خود بر جای گذاشتهاند.
فیلمهای Avengers: Infinity War و Avengers: Endgame (انتقامجویان: جنگ ابدیت و انتقامجویان: پایان بازی)
- میزان بودجه: 325 میلیون دلار برای Avengers: Infinity War و 356 میلیون دلار برای Avengers: Endgame که مجموعاً حدود 700 میلیون دلار میشود.
دومین فیلم از مجموعه انتقامجویان پروسه بسیار هزینهبری را تجربه کرده است. زیرا از یک سو بازیگران این فیلم دیگر به ستارگانی مشهور در دنیا بدل شده بودند که هر یک قرارداد سنیگنی را با دیزنی به ثبت رسانده بودند که در مرکز این بازیگران رابرت داونی جونیور با درآمد 40 میلیون دلاری قرار داشت. از سوی دیگر نیز حجم جلوههای بصری به کار رفته به حدی گسترده و عظیم بود که نبرد پایانی میان ارتش اولتران و انتقامجویان به تنهایی بخش زیادی از این 365 میلیون دلار را شامل شده است.
فیلم Batman v Superman: Dawn of Justice (بتمن در برابر سوپرمن: طلوع عدالت)
- میزان بودجه: 263 میلیون دلار
حال در این مقاله قصد داریم تا در کنار یکدیگر نگاهی به پرهزینهترین فیلمهای تاریخ سینما داشته باشیم. آثاری تماشایی و جذاب که هر کدام از طرفداران خاص خود بهره میبرد. پس در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
فیلم Pirates of the Caribbean: At World’s End (دزدان دریایی کارائیب: پایان جهان)
- میزان بودجه: 300 میلیون دلار
فیلم Star Wars: The Last Jedi که با فروش 1 میلیارد و 300 میلیون دلاری خود به عنوان پرفروشترین اثر سال 2017 شناخته میشود، برای آخرینبار لوک اسکایواکر را به معرض نمایش گذاشته و حماسه او را پس از 5 فیلم به پایان میرساند. اثری که توسط ریان جانسون کارگردانی شده و مارک همیل به تنهایی مبلغ 2 میلیون دلار را برای حضور در این دنباله دریافت کرده بود، با تمامی تبلیغات و حجم عظیم جلوههای بصری و میدانی سبب صرف بودجهای معادل 262 میلیون دلار شد. نکته جالب توجه در این است که در نبود حضور هریسون فورد، 10 الی 20 میلیون دلار در هزینه تمام شده از سوی دیزنی صرف جویی شده است!
فیلم Solo: A Star Wars Story (سولو: داستانی از جنگ ستارگان)
- میزان بودجه: 275 میلیون دلار
دنیای انیمیشن دین بزرگی بر گردن کمپانی دیزنی دارد که آثار مختلفی را در این مدیوم روانه بازار کرده است. یکی از شناخته شدهترین و محبوبترین انیمیشنهای تمام تاریخ The Lion King نام دارد که در سال 1994 یک شگفتی را در سینما رقم زد.
فیلم John Carter (جان کارتر)
- میزان بودجه: 264 میلیون دلار
14 سال پیش و در سال 2009 جیمز کامرون دنیایی را خلق کرد که نه تنها تا آن زمان چنین حجم از جلوههای بصریای سابقه نداشته بود، بلکه فیلم آواتار را به عنوان پرفروشترین فیلم تاریخ نیز بدل کرد.